Winter’s Bone – A hallgatás törvénye

Amerikai film, misztikus, dráma, thriller (2010)

Szereplők:
Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt, Shelley Waggener, Sheryl Lee, Isaiah Stone, Valerie Richards, Lauren Sweetser, Dale Dickey, Tate Taylor

Rendező:
Debra Granik

Gyártó:
Roadside Attractions

Forgalmazó:
Mokép

Mozipremier:
2011. május 19. (Magyarország)


 

A „country noir” mestere, Daniel Woodrell regényéből készült film a missouri Ozark- hegységben élő 17 éves lány története, aki egyedül próbálja összetartani széteső családját.

A zord hegyvidéken Ree Dollynak (Jennifer Lawrence) kell nevelnie testvéreit, depressziós anyja tehetetlensége és drogot gyártó apja eltűnése után. A mindennapok nehézségein túl a börtönbüntetéssel fenyegetett apa sem jelenik meg a bírósági tárgyaláson, így az óvadék biztosítékát jelentő ház veszélybe kerül.
Reenek hét napja van, hogy apját előkerítse, ebben segítségére van amfetaminfüggő nagybátyja, Teardrop (John Hawkes).  Azonban a környéken senkinek sem érdeke kideríteni az apa hollétét, különösen a helyi kiskirály, Thump Milton (Ronnie Hall) érdekeit veszélyezteti a kutatás. Ree-nek a titkok, hazugságok és fenyegetések között kell helytállnia, míg az információkból összerakja az igazságot.

 


 
Winter’s Bone – A hallgatás törvénye, feliratos filmelőzetes, trailer:

Értékeld te is:

Nincs kapcsolódó bejegyzés.