True Blood negyedik évad – hamarosan a képernyőn


Június 26-án mutatják be Amerikában, hozzánk pedig ősz elején érkezhet a legnépszerűbb vámpírsaga következő etapja. Sookie, Bill, Eric és a többiek ott folytatják, ahol a harmadik évad végén abbahagyták, érkeznek új szereplők is, néhány régi arc pedig fontosabb szerepet játszik majd.

A Louisiana állambeli Bon Temps a színhelye Charlaine Harris kitalált világának. Az irónő eddig 11 könyvet adott ki Sookie Stackhouse kalandjairól, amelyben az emberek gondolatait halló pincérnő mellett vámpírok, vérfarkasok és alakváltók szerepelnek. A konfliktus onnan indul, hogy a békés kisvárosba költözik a 200 éves vámpír, Bill Compton, aki az egyedüli lény, akinek Sookie nem hallja a gondolatait. Természesen a szerelem első látásra beüt és beindulnak a bonyodalmak.

A Harris-könyvek alapján Alan Ball, az Amerika szépség Oscar-díjas forgatókönyvírója készített sorozatot az HBO-nak. Ball elmondása szerint nagyon kedvelte Harris regényeit és különösen a felszín alatt megbújó, vallásról, politikáról, emberi jogokról, rasszizmusról vagy épp a szociális helyzetről szóló  történeteket. Ball az atyja egy korábbi nagyon sikeres HBO sorozatnak, a 2001 és 2005 között futott Sírhant műveknek is. A vámpíros sorozat a kritikusok körében is sikeres, nyert Emmy-díjat, a főszereplők közül pedig Anna Paquin 2009-ben Golden Globe-ot.

2008 óta tart világszerte a True Blood-őrület, olyan színészek lettek ismeretek a sorozat által, mint Alexander Skarsgard, Eric Northman alakítója, Bon Temps legidősebb vámpírja és egyben a helyi vérszívók vezére, vagy a harmadik évad felfedezettje Joe Manganiello, Alcide, a vérfarkas szerepében. Valószínűleg az is jót tett a sorozatnak, hogy a két főszereplő, a Sookie-t alakító Anna Paquin és a Bill Comptont játszó Stephen Moyer szerelembe estek a forgatáson és tavaly össze is házasodtak.

Alan Ball már hagyott kiszivárogni némi információt a soron következő, negyedik évadról, főleg az új szereplőkkel és a régiek visszatérésével kapcsolatban. A női nézőknek talán a legjobb hír, hogy Alcide Herveaux, a vérfarkas visszatér, ahogy a harmadik évadban megismert vámpírkirály Russell Edgington (David O’Hare zseniális alakítása) is, aki különösen feldúltan keresi majd Ericet és Billt.

Persze mindenkit Sookie szerelmi élete izgat a legjobban, amiről annyit lehet tudni, hogy Billel nem lesznek jóban egy ideig, ezt pedig Eric és Alcide is igyekszik majd kihasználni. Sookie ráadásul a harmadik évad végén szerzett új képességeivel is még csak ismerkedik. Bill a vámpírkirálynővel harcol, az új karakterek között lesz egy boszorkány, Fiona Show alakításában, a színésznő a Harry Potter filmekből lehet ismerős, ő játssza Harry mostohaanját, Petunia Dursley-t. Felbukkannak új alakváltók, egy új vérfarkas, egy gyerek, egy krokodil és egy csörgőkígyó is.

Forrás: HBO

True Blood 4 promo video:

Értékeld te is:

Nincs kapcsolódó bejegyzés.