Harrison Ford nemcsak Ezeréves Sólymot vezetHollywood egyik leggazdagabb színészeként – vagyonát 300 millió dollárra becsülik – Harrison Ford megengedheti magának, hogy nyolc légi járműve legyen, de igyekszik védeni a természetet. – Nyolc gépem van, de egyszerre mindig csak egyet vezetek – szokta mondani tréfásan. – Igazából három nagy kedvencem van, a többi ötöt ritkábban használom.

A sztár dédelgetett helikoptere az a Bell 407-es, amellyel egyszer megmentett egy sziklán rekedt hegymászót, aki nagyot nézett, amikor Indiana Jones hirtelen leszállt mellé a szirtre. Van egy muzeális értékű 1929-es, nyitott pilótafülkés gépe, ezt azért szereti, mert bár nagyon lassú, érezheti arcán a friss szelet. Lökhajtásos gépét kontinensek közötti utakra használja, ez azért előnyös, mert kicselezheti vele a paparazzókat: hiába várnak rá a nagy nemzetközi reptereken, ő a kertek alatt meg tud megérkezni bárhová.

Ford számára a repülés nem csak élvezet, hanem elégtétel is. Legújabb filmjében, a Cowboyok és űrlényekben a rázós kaszkadőrjeleneteket már profikra kellett bízni – elvégre 68 éves –, pilótaként viszont továbbra is bírja a gyűrődést.

UIP Duna

Nincs kapcsolódó bejegyzés.