Gettó milliomos

Amerikai, angol romantikus dráma

Eredeti cím: Slumdog Millionaire

Hossza: 120 perc

Készült: 2008

Szereplők: Dev Patel, Freida Pinto, Anil Kapoor, Irrfan Khan, Madhur Mittal, Saurabh Shukla, Azharuddin Mohammed Ismail, Ayush Mahesh Khedekar, Mahesh Manjrekar, Sanchita Choudhary

Rendező: Danny Boyle

Gyártó: Fox Searchlight Pictures

Forgalmazó: ProVideo

DVD megjelenés: 2011. május 18.


Eljön az igazság pillanata India legnépszerűbb televíziós vetélkedője, a Legyen Ön is milliomos! forgatásán. A stúdióban ülő közönség és a rá világító reflektorok előtt a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Maliknak válaszolnia kell az utolsó kérdésre, ami még elválasztja őt a húszmillió rúpiás főnyereménytől.
A show házigazdája, Prem Kumar nem szimpatizál fiatal játékosával. Nem szereti, ha elveszik előle a reflektorfényt, különösen, ha ezt szintén egy utcáról felemelkedett ember teszi. Miután kialszanak a fények és véget ér a show, a rendőrség várja odakint a fiút, mert egyszerűen nem hiszik el neki, hogy tudhatta a választ az eddigi kérdésekre, ezért csalással vádolják.

A rendőrségi vallatáson a nyomozó rájön, hogy a fiú is ugyanolyan zavarban van, mint ők a kérdések megválaszolásával kapcsolatban. Egyenként mennek át vele a kérdéseken, és próbálják kideríteni, miképp tudta rájuk a választ. Jamal meséje során kibontakozik előttünk az élettörténete, ami a modern India története is lehetne egyben. Anyja erőszakos halála után bátyjával, és egy árva lánnyal, Latikával nőtt fel, akivel szép lassan egymásba szerettek. Jamal bátyja a fiúval ellentétben gazdagságra és hatalomra vágyik, ezért egy gengszter szolgálatába áll, és miután a fiú eltávolodik Latikától, a gengszterfőnök elveszi a lányt feleségül. Jamal mindent megtesz azért, hogy kiszabadítsa a lányt a házasságból, még ha ezzel végérvényesen el is veszíti őt a bátyjával egyetemben. Vajon meg tudja győzni a nyomozót az igazáról, és visszaengedi őt a férfi válaszolni az utolsó kérdésre?

 Danny Boyle (Trainspotting) rendező és Simon Beaufoy (Alul semmi) forgatókönyvíró magával ragadó és szívet melengető alkotása nem kevesebb mint nyolc Oscar®-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó aranyszobrot, sőt a világ szinte minden további filmes díját is besöpörte.


Gettó milliomos /Slumdog Millionaire/ előzetes, trailer:

Értékeld te is:

Nincs kapcsolódó bejegyzés.