A király beszéde /The King’s Speech/ filmzene

Alexander Desplat filmzenéje.
Tom Hooper filmje VI. György angol királyról (Erzsébet királynő édesapjáról) szól, aki bátyja, VIII. Edward lemondása után, jóformán akarata ellenére került az Egyesült Királyság trónjára.

György erősen dadogott, de egy szakember (mai szóval: logopédus), egyben jóbarát segítségével végül sikerült kigyógyulnia.  Uralkodása alatt dúlt a 2. világháború, melynek során személyes példájával is segítette népe helytállását. (A pusztító bombázások ellenére sem hagyta el Londont.) Az illusztris szereplőgárdában ott találjuk Colin Firth, Helena Bonham Carter, Michael Gambon, Geoffrey Rush és Derek Jacobi nevét.
Desplat 50 évesen már több mint 50 filmzenét (köztük a Lány gyöngy fülbevalóval, A festett fátyol, A királynő és az utolsó, kétrészes Harry Potter) továbbá számtalan díjat és elismerést mondhat a magáénak. A filmzenét Beethoven- és Mozart-művek részletei teszik teljessé.
A film elnyerte a Torontói Filmfesztivál nagydíját és a legjobb eredeti filmzene kategóriában Oscar díjra is jelölték. A zenével együtt a film összesen hét Golden Globe-jelölést kapott!
 

 Kiadó: Universal 

 1.  
  1. Lionel And Bertie
  2. The King’s Speech
  3. My Kingdom, My Rules
  4. The King Is Dead
  5. Memories Of Childhood
  6. King George VI
  7. The Royal Household
  8. Queen Elizabeth
  9. Fear And Suspicion
  10. The Rehearsal
  11. The Threat Of War
  12. Speaking Unto Nations (Beethoven Symphony No 7 – II)
  13. Epilogue (Beethoven Piano Concerto No 5 “Emperor” – II)
  14. The Logue Method (Mozart: Marriage Of Figaro Overture / Clarinet Concerto Mvt 1)

Megjelenés: 2011


 A király beszéde filmzene: Lionel and Bertie:


Értékeld: 

Nincs kapcsolódó bejegyzés.