A félszemű /True Grit/. Mozipremier: 2011 február 17.

Amerikai western-dráma

A félszemű mitikus western, amely a bosszú és az erkölcsi értékek kérdéseit boncolgatja. Alkotói az Oscar-díjas Joel és Ethan Coen, akik Charles Portis megrendítően szép klasszikus regényét a rájuk jellemző száraz humorral és fékezhetetlen mesélőkedvvel vitték vászonra.
Az 1870-es években járunk valahol az amerikai végvidéken, ahol még nem hegedtek be a polgárháború ejtette sebek. Az elbeszélő Mattie Ross (Hailee Steinfeld), aki 14 évesen az Arkansas-beli Fort Smith-be indul, hogy bosszút álljon hidegvérrel lelőtt apjáért. A gyilkos a hitvány Tom Chaney (Josh Brolin), aki állítólag két aranyrögért ölte meg a lány apját, majd az Indián Területekre menekült.

A lány eltökélt szándéka, hogy megtalálja, törvény elé citálja és felakasztatja Chaney-t, ehhez pedig a legkegyetlenebbnek tartott rendőrbírót, Rooster Cogburnt (Jeff Bridges) akarja felfogadni. A bármikor nagy örömmel fegyvert rántó, részeges férfi hosszasan vonakodik, de végül a lány tenyerébe csap. Ám Chaney-t már üldözi valaki: a bőbeszédű LaBoeuf határvadász (Matt Damon), aki szintén el akarja fogni a szökevényt, hogy csinos jutalomért Texasba szállítsa. A trió útjai kereszteződnek: mindegyikük elszánt és makacs, a maga kemény erkölcsi kódexe szerint jár el, és végül együtt indulnak az ismeretlen jövő felé.

 Mozipremier: 2011. február 17. 
 
Rendező: Ethan Coen és Joel Coen 
 
Szereplők: Jeff Bridges (Reuben Cogburn), Matt Damon (LaBoeuf), Josh Brolin (Tom Chaney), Barry Pepper (Lucky Ned Pepper), Hailee Steinfeld (Mattie Ross), Domhnall Gleeson (Moon), Elizabeth Marvel (Felnőtt Mattie Ross), Paul Rae (Emmett Quincy), Dakin Matthews (Stonehill ezredes), Joe Stevens (Lawyer Goudy), Bruce Green (Harold Parmalee),

 

Gyártás éve: 2010

Gyártó: Paramount

Forgalmazó: UIP-Duna Film

 

A félszemű /True Grit/ feliratos trailer, előzetes:

Nincs kapcsolódó bejegyzés.