Aron Ralstron: 127 óra – a kanyon fogságában

MEGRENDÍTŐEN IGAZ TÖRTÉNET. A Utah állam kanyonvidékén stoppolgató, huszonhét éves Aron Ralstron hegymászó és kalandsportoló tökéletesen otthon érezte magát a természet csodás világában. Egy átlagosnak induló túrán azonban megtörtént vele a tragédia.

Szombat délután volt, és két óra negyvenegy perckor, nyolc mérföldre a kisteherautójától épp egy mély és keskeny hasadékkanyonban ereszkedett lefelé, amikor elszabadult egy hatalmas sziklatömb, és jobb kezét, illetve csuklóját a kanyon falához préselte.

Aron számára ezzel megkezdődött a majd’ hatnapos pokol. Kevés ivóvízzel és élelemmel, valamint megfelelő ruházat nélkül kellett végigkínlódnia a hideg éjszakákat, ráadásul azzal a szörnyű tudattal, hogy senki sem tud hollétéről. Kétségbeejtő helyzetében kénytelen volt sorra elvetni a szabadulás különböző lehetőségeit – az egyetlen és utolsó esély, a menekülés legborzasztóbb módjának kivételével.
A 127 óra félelmetes, ugyanakkor lebilincselően izgalmas történetét elbeszélő könyvnek mindenképp ott a helye a kalandregények klasszikusai között. Balesete után Aron Ralston folytatta korábbi életét a kalandok és felfedezések világában.

A könyvből a Trainspotting és a Gettómilliomos Oscar-díjas rendezője, Danny Boyle forgatott lenyűgöző filmet James Franco (Aron Ralstron) főszereplésével.

Kiadó: Carthapilus

 

Értékeld a könyvet:  

Nincs kapcsolódó bejegyzés.